Je bekijkt nu Zingen is een daad van pure Zelfliefde.
Liesbet Segaert

Zingen is een daad van pure Zelfliefde.

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Zang
  • Bericht reacties:0 Reacties

Heb je jezelf al afgevraagd hoe het zou zijn als je je stem zou toelaten om vrij te klinken?

In deze luidere en snellere tijd waarin we leven, biedt de combinatie van zingen, stilte en beweging ons de balans waarnaar we diep van binnen verlangen.

Het is een proces van verkennen, loslaten en jezelf de toestemming geven om te waarnemen. Je maakt kennis met de sensaties die het huidige moment je te bieden heeft , zonder oordeel of interpretatie.

Bewust zingen kun je zien als een daad van pure Zelfliefde:  Je hele lichaam wordt van binnenuit gemasseerd. Je kunt de aangename vibratie in je borst, gezicht en in andere delen van je lichaam voelen. En wanneer je je focus op je inademing legt en op je uitademing klank maakt, voel je je lichaam steeds dieper in ontspanning gaan.

Je hebt ook de vrijheid om de toonhoogte te kiezen die voor jou comfortabel voelt en indien je dit wenst kun je experimenteren met één enkele toon en een klinker naar keuze. Stel jezelf de vraag: Hoe voel ik me op dit moment? Observeer. Het kan zijn dat er niets in je opkomt of dat je ergens fysieke spanning voelt of dat er een beperkende gedachte aanwezig  zoals  “Wat heeft dit voor zin, het klinkt niet goed, ik zal dit nooit kunnen,…”

 Wat leuk is om weten, is dat je niet alles hoeft te geloven wat je denkt en dat je deze gedachten kunt laten voor wat ze zijn. Je focus kan eenvoudigweg weer verlegd worden naar je inademing en je uitademing laat jouw unieke stem vrij.

Het kan ook fijn zijn om nieuwe gedachten te vinden die jou een beter gevoel geven zoals: “ Als ik één toon zing, ben ik al aan het zingen, In het NU is dezelfde toon steeds nieuw, Ik heb mijn eigen unieke stemgeluid, Ik doe er toe,…

Op deze consistente manier van denken terwijl je zingt, wakker je een vreugdevol gevoel in jezelf aan waardoor je meer en  meer op zoek gaat naar dingen die jou rust, plezier en harmonie verschaffen.

Namasté,

Cathy

WIL JIJ OOK REGELMATIG WAARDEVOLLE ZANGTIPS ONTVANGEN?

Geef een reactie