Je bekijkt nu Zing en lach!
bty

Zing en lach!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Zang
  • Bericht reacties:0 Reacties

Zing je met veel spanning op je keel, wil je makkelijker hoog en flexibeler zingen?
Dan volstaat het niet om je keel te ontspannen (je zachte verhemelte losjes optrekken terwijl je je tong rug ontspannen, laag en breed houdt) maar dient deze ook goed geopend te zijn. Lachen is een uitstekend middel om dit te bekomen.

Ter hoogte van de adamsappel, aan de voorkant van de keel, liggen de ware stembanden. Daarnaast zitten de valse stembanden. De ware stembanden zorgen voor de stem, de valse stembanden ondersteunen bij het afsluiten van het strottenhoofd, bijvoorbeeld wanneer je je verslikt.

Als je je keel opent met een innerlijke lach open je je ‘valse stembanden’ die meer naar de zijkanten worden getrokken en geef je de ware stembanden meer ruimte om vrij te bewegen.
Denk aan iets dat onweerstaanbaar grappig is. Lach eerst overdreven en binnengehouden zodat je kunt voelen dat er ook spieren aan de zijkant van de hals wat dikker worden. Dat betekent dat de keel geopend is.

Hou hetzelfde vrolijke gevoel aan en verminder de spanning in het gezicht. Adem door neus en mond in alsof je net een heerlijke verrassing hebt gekregen. Let er wel op dat je inademing geruisloos gebeurt. Dit kan je oefenen door je oren af te dekken. Probeer de keel tijdens het zingen in deze geopende stand te houden. Hoe hoger je zingt, dien je je keel meer te openen en wordt lachen belangrijker.

Ik zou je willen aanmoedigen om sowieso veel te lachen en zingen want beiden verbinden je met de rechterzijde van je brein. Je maakt dan contact met het creatieve deel van je hersenen, het deel dat zich in het nu bevindt en je creëert toegang tot oneindig veel mogelijkheden.

WIL JIJ OOK REGELMATIG WAARDEVOLLE ZANGTIPS ONTVANGEN?

Geef een reactie