Je bekijkt nu Waarom doet jouw stem er toe?

Waarom doet jouw stem er toe?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Zang
  • Bericht reacties:0 Reacties

Je bent geboren met jouw uniek, puur en natuurlijk stemgeluid dat uitdrukt wat er in jouw leeft, wat jij te geven hebt en een onmisbare expressie van wie jij bent. Een soort blauwdruk van jouw ziel. Voor een kind is dit iets vanzelfsprekend dat niet in vraag hoeft gesteld te worden. Maar bij de meeste mensen gaat die ongedwongenheid verloren tijdens het opgroeien. Ze gaan zingen vanuit het hoofd en maken zo goed als geen contact waardoor de stem onderdrukt en gespannen raakt. Of ze houden vast aan het besluit dat ze niet kunnen en daarom niet mogen zingen.

Hoe zou het zijn en aanvoelen voor jou als je terug in verbinding kwam met jouw vrije en vloeiende resonantie?

Om jouw ware stemgeluid te laten stromen is het belangrijk om erachter te komen welke emotie er in je lichaam aanwezig is. Het kan zijn dat je dit niet echt kunt benoemen. Indien dit bij jou het geval is, dan observeer je welk gevoel je in je lichaam ervaart. Is dit pijn, spanning, een tinteling, een warme gloed…? Blijf met je aandacht bij die specifieke plek en adem in en blaas lang en ontspannen uit. De buik gaat naar binnen. Dan adem je nogmaals in, maar in plaats van uit te blazen, zing je lang en ontspannen uit op een A. Ik wil je graag motiveren om dit blootsvoets in het gras te doen. Het brengt je in een natuurlijke flow en meer in je lichaam. Ook wil ik je vragen om niet naar je klank te luisteren, want dit katapulteert je meteen weer in je hoofd ( ” je klinkt goed, je klinkt slecht ” ) en wordt de poort tot je ware stemgeluid geblokkeerd.
Leg je focus op hoe het voelt om geluid in jouw lichaam te brengen. Wanneer je de spanning er volledig laat zijn, dan komt er ruimte en energie vrij die heel aangenaam aanvoelt. Blijf ademen en zing nu vanuit de energie die je hebt opgebouwd. Maak zachte bewegingen met je handen, benen, heupen en je hoofd. Negeer vooral de oordelende stem in je hoofd. Het is nu de stem van je hart die alles gaat overnemen. Tover je innerlijke glimlach tevoorschijn. Neem nog een paar ademhalingen en observeer hoe je je voelt.
Zingen is jouw geboorterecht en zorgt er voor dat alles in jouw lichaam beter circuleert. Herover je innerlijk kracht en creëer terug verbinding met datgene wat in jou gehoord wil worden. Alles op deze aarde is muziek. Waarom zou jij dat dan niet zijn?

WIL JIJ OOK REGELMATIG WAARDEVOLLE ZANGTIPS ONTVANGEN?

Geef een reactie