Online Traject

Hou je van zingen, maar voel je dat je stem vaak vastzit? Ervaar je spanning of pijn in je keel als je een tijdje hebt gezongen? Of voel jij je simpelweg onvrij en oordeel je vaak over je stem terwijl je zingt waardoor je helemaal blokkeert?

Tijdens het Online Traject staat zintuiglijk bewustzijn centraal – door kleine en simpele bewegingen krijgt het centraal zenuwstelsel nieuwe informatie.  In eerste instantie lijken die bewegingen niet gerelateerd met het onderwerp.  Toch bevordert de sequentie van deze bewegingen het bewustzijn en de optimale werking van het hele fysieke en vocale systeem. 

Ervaringsgericht leren – leren door te doen – combineert ervaring met observaties, theorie en experimenten om een ontwikkelingstraject van verbetering samen te stellen evenals een groter intellectueel begrip.

Daarom wordt de inhoud niet “onderwezen” in de traditionele academische zin.  Je krijgt geen demonstratie van hoe het moet, maar leert zelf te voelen.  Het leren wordt door begeleide ervaring zodanig gefaciliteerd dat de intentie of het idee van een les voor elke persoon uniek naar voren komt.

Omdat dit een lichamelijk proces is dat bedoeld is om het zenuwstelstel rechtstreeks bij te werken, is de integratie vaak moeiteloos en automatisch.  Het systeem zal instinctief patronen aannemen die efficiënter, succesvoller en aangenamer zijn.  Je komt in een omgeving terecht van ondersteuning, gelijkheid, openheid en boek je echt resultaten.

 

Dit traject is voor jou als je ernaar verlangt om:

  • vrijer en ongeremd  te zingen.
  • je hele fysieke en vocale systeem optimaal te laten werken.
  • vanuit je innerlijke kracht te zingen.
  • je creativiteit meer ruimte te geven.
  • meer verbinding wilt ervaren met de diepere lagen van jezelf.
  • zelf-zekerder te zijn en echt resultaten te boeken.
  • jezelf niet meer langer in te houden.
  • je zintuiglijk bewustzijn te ontwikkelen.

Het strottenhoofd

(Laat het verkeer stromen om je stem vrijer en krachtiger te gebruiken.)


Een online Stemverbindingsreeks… Met Cathy van HouckeWe gaan dieper in op het strottenhoofd, een complexe structuur van onderling verbonden structuren. Het zit op de kruising waar het hoofd de nek raakt, de mond de keel, de luchtpijp ontmoet de borstholte, de armen de wervelkolom … het is echt een complex kruispunt dat de meesten van ons niet weten hoe ze het georganiseerd en vloeiend kunnen houden. In deze serie onderzoeken we door middel van geluid en beweging, die verbindingen op zo'n manier dat het “verkeer” gemakkelijk alle kanten op kan stromen en de vele kriskras patronen kunnen herorganiseren en verhelderen! Hiermee wordt het bewustzijn bevorderd en de optimale werking van het hele fysieke en vocale systeem. Je maakt ook kennis met het stille koor. Iedereen zingt tegelijkertijd terwijl Zoom op mute staat, je krijgt de kans om je stem exploreren op een veilige manier.Les1: De keeldans. (12/01, van 19u30-21u30)

Vaak zetten we veel spanning op het tongbeentje en dat beïnvloedt dan weer het strottenhoofd. Hoe zijn de armen en de nek hieraan gerelateerd?Les 2: Breng de stembanden bij elkaar. (19/01, van 19u30-21u30)

Ervaar en begrijp je stembanden beter door bewustzijn uit te nodigen en ontdek de connectie tussen het hoofd, de nek , de wervelkolom en de vocal fry.Les 3: De verrukkelijkheid van het kraakbeen. (26/01, van 19u30-21u30)

Hoe bevrijd je het kraakbeen en de structuren in het strottenhoofd en welke invloed heeft het hoofd hierop?Les 4: Doorheen de slokdarm. (2/02, van 19u30-21u30)

Creëer bewegingsvrijheid doorheen je hele lichaam en de slokdarm waardoor je stem meer resonantie krijgt.

Het is mijn intentie om jou vanuit je vreugdevolle, diepste zelf te laten klinken.

Jouw Investering

125 euro voor 4 lessen. 35 euro voor 1 les.

Opgelet: De lessen worden opgenomen of je er al dan niet live kan aan deelnemen en achteraf opgestuurd.

Algemene voorwaarden: De inschrijving is pas definitief na ontvangst van betaling. Je krijgt via mail het rekeningnummer, de link naar zoom en eventueel aanvullende info opgestuurd. De betaling dient volledig voldaan te zijn voor aanvang van de activiteit. Op aanvraag is het mogelijk om een factuur te ontvangen.(gelieve de facturatiegegevens bij inschrijving te vermelden).

Indien je nog vragen hebt of eens een gratis sessie wil uitproberen, aarzel dan niet om nu al contact op te nemen.

Heb je het gevoel dat ik jou kan helpen?

 

Vul dan het contactformulier in via onderstaande 

button en ik mail je binnen 48u terug!

 

Gratis Video

 Download hier “Bevrijd je nek en crëeer meer gemak en ruimte om je stem te ondersteunen.”