Mantra zingen voor kinderen

Kom klinken, beleven, bewegen en plezier maken.

We leven in een haastige wereld en dat geldt ook voor onze kinderen. Kinderen zitten vaak in hun hoofd, piekeren over wat ze meemaakten op school en maken zich zorgen over wat anderen van hen denken. Daar komt nog bij dat er vaak heel wat van hen verwacht wordt.

Het kan heilzaam zijn om kinderen mee te geven dat genieten van het huidige moment, even stil zijn, gewoon kijken, luisteren, voelen of gewoon niets doen ook deel uitmaakt van het leven.

Een manier om stilte in je hoofd te brengen is mantra’s zingen. Een mantra is een klank, woord of zin die telkens herhaald wordt. Samen vormt dit een soort gedicht. Het herhalen van de woorden of klanken kan iemand kracht geven en zijn concentratie vergroten. Ook is het een manier om helemaal tot rust te komen.

Meditatie kan dan weer je aandacht en het bewustzijn van lichaam en geest te trainen.

Kindermeditatie sluit aan op de belevingswereld van het kind door middel van bijvoorbeeld een leuk verhaal, gewaarwording van sensaties in het lichaam, spelen met geluid,…


Er zijn veel voordelen dat uw kind kan ervaren als het leert mantra zingen en in aanraking komt met meditatie:


*Diep ademhalen en op tijd stoppen kan je kind helpen om die vredige en veilige plek in zichzelf te vinden.


*Het samen zingen van mantra’s kan de band tussen ouder en kind kan versterken, zelfs als je allebei volwassenen bent.


*Het kan kinderen innerlijke kracht en emotionele stabiliteit geven terwijl ze de uitdagingen het hoofd bieden.


*De relatie die een kind met zichzelf heeft, is de basis voor alle andere relaties. Als een kind een goed gevoel over zichzelf heeft, is de kans groter dat het zelfverzekerd, gelukkig en succesvol is.


*Mantra zingen en aanwezigheid beoefenen kunnen kinderen helpen zich meer bewust te worden van hun gedachten, gevoelens en lichaamsgewaarwordingen. Dit kan hen helpen zichzelf en hun emoties beter te begrijpen, wat kan leiden tot positievere relaties.


*Kinderen leren vaak om effectiever te communiceren. Ze kunnen leren hoe ze zonder oordeel naar anderen kunnen luisteren, hoe ze zich op een duidelijke en respectvolle manier kunnen uiten en op die manier is er meer kans om conflicten vreedzaam op te lossen.


Wat kan uw kind verwachten?

Er is uitleg over wat elke mantra betekent en daarna zingen we deze met een duidelijke intentie.

Uw kind wordt aangemoedigd om te voelen wat het voelt en dit ook te uiten naar behoefte.

Er wordt een begeleide meditatie gegeven in de vorm van een leuk verhaal. Uw kind kan mee musiceren met eitjes, belletjes, de tamboerijn of de trom.

Ook aan lichaamsbewustzijn en ademalen wordt veel aandacht gegeven.

De voormiddag vangt aan en eindigt met een leuk spelletje.

Praktische details

Data: woensdag 3/04 en woensdag 10/04.

Prijs: 18 euro per voormiddag of 30 euro voor de 2 voormiddagen, thee en water inbegrepen.

Tijdstip: 10u30-12u30.

Gelieve op voorhand in te schrijven via onderstaand contactformulier met vermelding van mantra zingen voor kinderen.
Voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Maximaal 9 deelnemers.

Algemene voorwaarden: De inschrijving is pas definitief na ontvangst van de betaling. Je krijgt via mail het rekeningnummer en eventueel aanvullende info opgestuurd. De betaling dient volledig voldaan te zijn voor aanvang van de activiteit. Op aanvraag is het mogelijk om een factuur te ontvangen.(gelieve je facturatiegegevens bij inschrijving te vermelden). Bij annulatie na betaling kan een sessie of een reeks ingehaald worden door een toekomstige sessie of reeks te volgen.

Stemverbinding

Copyright 2024 © stemverbinding.be