Je bekijkt nu Ben je klaar om jouw unieke klank met beweging te verbinden?
Man jumping with joy by a lake

Ben je klaar om jouw unieke klank met beweging te verbinden?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Zang
  • Bericht reacties:0 Reacties

Vaak ziet men zangers tijdens het oefenen vastlopen in een statische, zittende of rechtstaande houding waardoor de ademhaling niet vrij kan stromen. Zingen doe je echt met je hele lijf! Een stijve houding belemmert de kwaliteit van je resonantie, toon en de energie die je nodig hebt om een zin uit te zingen. Het is opmerkelijk dat kinderen van nature bewegen en er ook van houden als ze zingen. Ik ga er van uit dat wanneer iets goed is voor kinderen, volwassenen hier ook baat bij hebben. Je zang-instrument blijft hetzelfde, welke leeftijd je ook hebt.

De combinatie van beweging en zingen is heilzaam om:

1. je stem te ontspannen.
2. die ontspanning op te slaan in het cel-geheugen van je lichaam.
3. je klank tot leven te brengen. 
4. moeilijkheid te ontkennen wanneer je moeite hebt met een bepaalde hoogte. (Bij het stijgen van je zanglijn kun je je handen in tegenovergestelde richting laten bewegen of op het einde van een lange zin, rek je als het ware de klank uit door je hand vanaf je borst te verwijderen in plaats van je klank te laten uitdoven.)
5. je expressie en ritmegevoel te versterken.
6. je creativiteit op te wekken.
7. je uit je hoofd te halen en je stem te bevrijden van beperkende gedachten.
8. je boodschap beter over te brengen en je publiek te raken.
9. je focus en lichaamsbewustzijn te verbeteren.

Om af te sluiten deel ik nog graag een oefening met je. Zing herhalend la sol fa mi re do re mi fa op de RRRRR en beweeg beide armen en handen spiegelend in een acht-vorm. Indien je notennamen te ingewikkeld vindt, dan laat je je klank gewoon glijden van hoog naar laag.
Deze ontspannen beweging kalmeert zowel je lichaam als je stem en je cel-geheugen voor vocale ontspanning tijdens het zingen, wordt hiermee opgebouwd.

  

WIL JIJ OOK REGELMATIG WAARDEVOLLE ZANGTIPS ONTVANGEN?

Geef een reactie