Je bekijkt nu Als de stilte spreekt…
Zingen en stilte.

Als de stilte spreekt…

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Zang
  • Bericht reacties:0 Reacties

Stilte is een noodzakelijk contrast tegenover geluid en harmonie. Net zoals licht voor duisternis is en open voor gesloten.  Stilte is eigenlijk geen stilte maar het LEVEN.

In een workshop komt dit veelvuldig aan bod:
Er is gezang en geen gezang.
Het lichaam levert inspanning en ontspanning.
Beweging en stilstaan.
Spreken en geen spreken.

Rust en stilte kunnen diep gaan en herstructureren veel meer dan je manier van zingen.  Het kan de koers van je leven veranderen.  Tijdens de rust vindt het leren plaats.  De hersenen nemen nieuwe informatie in voor verkenning en verplaatsen het naar een ander gedeelte in de hersenen.  Het deel dat gewoonten aanmaakt en opslaat.  Het idee over de stem wordt vernieuwd en je stem ook.
Dit kan een verrassend effect hebben op iemand die niet de gewoonte heeft om te vertrouwen in de intelligentie die verscholen ligt in de stilte tussen doen en niets doen.  Toch gebeurt het en is het altijd aanwezig.

Adem verbazingwekkend lang uit.  Adem in en merk wat er in jou zit en wat je te geven hebt.  Tijdens de pauze voel je al dan niet vertrouwen opkomen. Bij de volgende uitademing laat je 1 toon vrij.  Indien je geen vertrouwen voelde, dan blaas je gewoon uit en herhaal je de cyclus tot je je klaar voelt om te klinken.   Rust hierna om de sensaties in je lichaam te voelen.
Wat heb jij ervaren? 

WIL JIJ OOK REGELMATIG WAARDEVOLLE ZANGTIPS ONTVANGEN?

Geef een reactie